top of page
IMG-20200731-WA0012_edited.jpg

Blogbericht

Zwemmen zonder chloor

Bijgewerkt op: 7 sep. 2020

Er bestaan verschillende systemen op de markt om een zwembad te ontsmetten zonder chloor. Vanaf een bepaalde temperatuur of bij slechte circulatie stijgt het aantal bacteriën in het bad. Buiten het gebruik van een goed filtersysteem zoals een zandfilter of een patroonfilter heb je bij een zwembad daarom ook een chemische filtering nodig. Om bacteriën te doden is chloor nog altijd het meest effectief. Daarnaast heb je zoutelectrolyse maar dit eigenlijk ook chloor. Je splitst namelijk Natriumchloride door middel van electrolyse.Bij zwembadspecialist bieden we ook zwembaden aan met een chloorvrije filterinstallatie. We werken hiervoor met het principe van hydrolyse. Dit principe laat toe om in je zwembad te zwemmen zonder chloor. Hydrolyse is het proces waarbij een hydroxyl io vrijkomt. Hydroxyl ion is een krachtig desinfectiemiddel dat las het niet in contact komt met een organische stof zich opnieuw in het water verbindt.

Het ion ontstaat door splitsing van de watermolecule in verschillende moleculen wanneer er elektrische stroom door wordt gestuurd. Door H2O te splitsen ontstaat er OH- en H30. OH- is Hydroxil. Het is niet schadelijk voor organismes. Gelet op de technische kenmerken van het systeem dat we bieden bij de zwembaden zal er nooit een risico zijn voor de gezondheid of leefmilieu. Het is ook veruit de beste manier om een zwembad te ontsmetten zonder gebruik van chloor. Andere methodes werken meestal slechts gedeeltelijk of zijn ook schadelijk voor de gezondheid.


Je kan ook kiezen tussen een combinatie van electrolyse en hydrolyse. Op die manier beperk je de aanmaak van chloor en heb je ook minder zout nodig.


Het hangt er dus vanaf of je chloorvrij of chloorarm wilt zwemmen.


Klik hieronder voor een vrijblijvend zwembadgesprek: www.zwembadspecialist.com/zwembadgesprek

Comments


bottom of page