top of page
IMG-20200731-WA0012_edited.jpg

Blogbericht

Zomerklaar maken van een zwembad

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2020

Zomerklaar maken van een zwembad

Stap 1 verwijder je winterafdekking

Voor je je winterafdekking opbergt is het belangrijk dat je deze goed reinigt. Schrob deze goed met een borstel en water. Laat daarna het winterdek eerst goed drogen voor je deze op een droge plaats opbergt. Verwijder ook al je winterklaar onderdelen zoals gizmo's, drijvers, etc... .Stap 2 bodem en wanden proper maken Verwijder eerst dmv een schepnet al het vuil zoals bladeren, takken ,... uit je zwembad. Daarna gebruik je zwembadborstel op bodem en wanden proper te maken. Een vetrand kan je verwijderen met een spons of een wandschuurborstel. Hier kan je ook gebruik maken van een randreiniger. Gebruik hierbij voldoende randreiniger. Zand en fijn vuil haal je later weg door manueel te stofzuigen.

Stap 3 Vul het zwembad bij Als het bad goed proper is vul je het zwembad aan met leidingwater.

(dus geen regenwater !)

Stap 4 De filterinstallatie opstarten

Indien nodig vervang je eerst het filterzand. Wil je fijner filteren en energie besparen kan je misschien ééns overwegen om glasparels aan te schaffen in plaats van zand. Wanneer je dit vervangen hebt indien nodig mag de filterinstallatie non-stop gedurende een 3 dagen laten draaien. Houdt hierbij ook je manometer op je zandfilter in het oog. Wanneer de druk te hoog wordt dien je tussentijds te backwashen. Pas op voor droogzuiging van je pomp! Alvorens het opstarten giet je best water in het voormandje en zet je enkel de bodemput open om water in de pomp te trekken. Herhaal dit indien nodig.

Stap 5 Breng de chemie op peil Bij het filteren kan je best al nodige chemicaliën toevoegen. Start eerst met een analyse van de zuurtegraad (pH waarde) van je zwembadwater. Je kan dit manueel testen. Wil je dit meer nauwkeurig testen dan bestaan er ook verschillende digitale testers. Is je pH te laag (onder 7) dan voeg je pH Up toe. Is je pH te hoog dan voeg je pH Down toe.

Los bij voorkeur de chemicaliën op in een emmer lauw water. Check de volgende dag of je pH goed staat. Zo ja, dan voeg je Cl toe. Lees steeds de voorschriften als je chemie toevoegt.


Tip: gebruik bij het winterklaar maken een winterproduct zoals Algaclear zodat je minder lang je filterinstallatie moet laten draaien en minder chemie voor opstart nodig hebt bij het zomerklaar maken.


65 weergaven

Commentaires


bottom of page