top of page
IMG-20200731-WA0012_edited.jpg

Blogbericht

Winterklaar maken in 5 stappen

Het winterklaar start je idealiter wanneer je watertemperatuur onder de 12°C graden is.

Hieronder vindt je een bondig stappenplan hoe wij een bad winterklaar maken.Stap 1 - Filter spoelen

Grondige reiniging filter

Voorzie 24u van tevoren een chloorshock via uw skimmer(s) en laat uw zwembad gedurende een dag goed filteren. Spoel uw filter voldoende terug (backwash) zodat eventuele vuilrestanten niet blijven zitten. Spoel uw filter goed na (rinse). Laat vervolgens het water zakken tot onder de skimmer. Giet vervolgens verspreid een halve bus winterklaar 5 liter toe (lees richtlijnen).

Stap 2 - Leidingen leegtrekken

Draai de afwerkflensen eraf en houd deze in bewaring ( bijvoorbeeld in een skimmermandje)

Draai de overwinteringsbuizen met teflon in de inspuiters en stofzuiger indien deze zich onder waterniveau bevinden. Draai alle kogelkranen los en zet ze open. Dit zorgt er ook voor dat de spanning op de dichtingen terug wat kunnen uitzetten waardoor ze langer meegaan.

Begin vervolgens met de leidingen leeg te trekken met behulp van een waterstofzuiger.

Tip: Doe wat tape rond de stofzuigslang zodoende deze goed aansluit en al het water goed uit de leidingen kan trekken.


Stap 3 - Wintermaterialen monteren

Draai teflon rond de schroefdraad van de gizmo en draai deze in de skimmer(s). Plaats de winterstoppen op de overwinteringsbuizen of op de inbouwdelen van de inspuiters en stofzuigerdoorvoer. Voorzien voldoende winterdrijvers en span deze diagonaal over het bad zodat ze met het gewicht in het water hangen.


Stap 4 - Installatie vorstvrij maken

Trek de leiding van de pomp en leiding van warmtepomp/zonnecollector leeg. Draai het leegloopventieltje af de pomp en van de zandfilter. Zet de pomp op winterstand.

Tip: bij de zandfilter kan je je stofzuigslang aanhangen en je water naar buiten laten lopen.

Verwijder de sondes van eventuele automatisatie voorzichtig en bewaar deze in voorziene stoppen in vloeistof. Belangrijk ! Deze dient u vorstvrij te bewaren.


Stap 5 - Winterzeil monteren

Om het winterzeil te monteren dien je met 2 personen te zijn.

Leg het winterzeil volledig open. Lus de voorziene elastiek in de krammen. Plooi het winterzeil in harmonica op en begin met de hoeken vast te zetten met pikketten of met pitons. (Pitons dien je van tevoren te bevestigen) Ga vervolgens het zeil in spiegelbeeld af en span het aan. Het winterzeil dient redelijk strak te worden aangespannen over het bad.


Twijfel je of heb je onze hulp nodig?

56 weergaven

Comments


bottom of page