top of page
bouw je eigen zwembad antwerpen

Blogbericht

Moet het zwembad nu open of dicht met onweer?

Toen ik enkele jaren geleden nog in een winkel stond merkte ik op dat meestal na onweders er veel klanten last hadden van groen water. Ook vandaag krijg ik veel vragen wat ze hier aan kunnen doen.


Het antwoord op deze vraag dienen we te nuanceren. Het toedekken van het bad kan veel voorkomen. De bliksem zorgt namelijk voor het ontstaan van stikstofmonoxide. Deze zorgt weer voor het onstaan van ozon. Ozon reageert met het vrije chloor in het zwembad waardoor deze vermindert. Je bad afdekken kan helpen omdat er direct contact met ozon vermijdt en er dus minder chloor verdwijnt waardoor de kans op plotse algengroei (lees groen bad) vermindert. Om deze reden kan je dus beter je zwembad afdekken tijdens een onweer.


Echter wanneer men hagel voorspelt dien je wel voorzichtig te zijn.

Deze kunnen soms roldekken beschadigen waardoor je hier dan weer het roldek het beste open laat. De meningen tussen zwembadbouwers zijn dus verdeeld.


1 ding is zeker. Een onweer kan de balans van je zwembadwater grondig verstoren.

Een onweer met felle regenbui zorgt er sowieso voor dat er veel bacterien / vuil in je zwembad komt. De chloor gaat hier direct op reageren waardoor de hoeveelheid actieve chloor daalt en je deze weer dient aan te vullen.

243 weergaven

Comments


bottom of page